Ovesná kaše bez mléka sypaná mandlemi a borůvkami

ovesnakase
Ovesná kaše vhodná pro chladné počasí. V této kombinaci určitě zahřeje. Je sypaná skořicí a sekanými mandlemi. U nás doma nepoužíváme vůbec živočišné mléko, pokud nějaké použiji, tak jsou to mléka rostlinná. Rozdíl mezi ovesnou kaší s mlékem a bez mléka je chuťově naprosto neznatelný. Výhodou kaše bez mléka je každopádně lepší stravitelnost.




Ingredience:
• ovesné vločky
• voda (mléko nepoužívám, pokud by někomu chybělo lze použít alternativu rostlinného)
• Koření: skořice
• na oslazení: med nebo agávový sirup
• ovoce: banány, jablka, borůvky, víno
• sekané mandle

Postup: Uvařím ovesné vločky ve vodě. Po uvaření nazdobím ovocem jako jsou banány, jablka, víno. Dochutím skořicí a medem. a na závěr sypu borůvky a sekané mandle. Lze sypat jakýmkoliv ovocem, které máte doma, nejlépe sezónním, také oříšky mohou být takové na jaké máte právě chuť. Další variantou může být kaše sypaná kokosem nebo mákem.
Kaši na fotce si takto nazdobil můj muž, příliš se nezabýval zdobením, jen to tam prostě nasypal.

Doba přípravy: 15 minut

Článek nebo jeho části je možné sdílet v nezměněné podobě, pokud k němu budou připojené: zdroje, aktivní odkaz na náš web www.archanamori-nce.cz a tento dodatek. Děkujeme!

Sdílej:Share on Facebook