Jak na dýňovou polévku

Snímek 700Dýňová sezóna je v plném proudu a tak stojí za zmínku recept na dýňovou polévku, tak jak se dělá u nás doma. Osobně mám nejraději dýni Hokkaido, pro její konzistenci i chuť. Výzvou je pak udělat chuťově stejnou polévku z obyčejné dýně, ale věřte, že to taky jde, jen je to více hraní s dochucováním.





DÝŇOVÁ POLÉVKA Z DÝNĚ HOKKAIDO

Ingredience:
• 1ks malé dýně Hokkaido
• 1 cibule
• Koření: drcený kmín, mořská sůl, malý plátek mořské řasy, bobkový list, nové koření, černý pepř
• Olivový olej
• Wurtzl (zeleninový sušený vývar)
• Umeocet
• Sójová omáčka (pouze kvalitní fermentovaná)
• také lze do polévky přidat kokosové mléko a strouhaný zázvor

Na dochucení lze použít sezamová semínka, sójovou smetanu, bílý pepř

Postup: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme sůl, kmín, promícháme a přidáme na kostičky nakrájenou, neoloupanou, pouze omytou dýni Hokkaido, promícháme a přidáme zeleninové koření Wurtzl. Po uvaření cca 20 minut –vyndáme koření (bobkový list, nové koření) vše rozmixujeme, dochutíme sójovou omáčkou případně ještě dochutíme umeoctem a podáváme. Na talíři zdobíme sójovou smetanou a černým sezamem, podáváme s celozrnným kváskovým chlebem.

Doba přípravy: 30 minut

Článek nebo jeho části je možné sdílet v nezměněné podobě, pokud k němu budou připojené: zdroje, aktivní odkaz na náš web www.archanamori-nce.cz a tento dodatek. Děkujeme!

Sdílej:Share on Facebook