Cizrnová pomazánka

DSCN4669Říká se jí také Hummus, ale ať zní název jakkoliv zvláštně, tak právě tato pomazánka je velmi chutná. Cizrna je luštěnina s jemnou až oříškovou chutí a s malou přípravou to zvládne doma každý.






Ingredience:
• 0,5 hrnku cizrny (1 hrnek vařené)
• 1 malá cibule
• Sójová omáčka cca 0,5-1 polévková lžíce
• Umeocet 1-1,5 polévkové lžíce
• Wurtzl 0,5-1 polévková lžíce

Postup:
Na noc namočíme cizrnu do vody,do rána zvětší svůj objem téměř dvojnásobně. Do nádoby dejte proto dostatečné množství vody.
Ráno vodu vyměníme.Cizrnu uvaříme ve vodě s plátkem mořské řasy případně přidáme ještě saturejku. Při vaření cizrnu nesolíme. V průběhu vaření sbíráme vzniklou pěnu. Vaříme do změknutí přibližně 40minut.

Mezitím si nakrájíme cibuli. Po uvaření cizrny jí přidáme k cizrně spolu s umeoctem a sójovou omáčkou. Vše rozmixujeme do kašovité konzistence.

Další alternativou je do takto rozmixované směsi přidat 2 stroužky česneku případně si vytvořit další pomazánku např. s černými olivami bez pecky nebo sušenými rajčaty.

Doba přípravy: 60 minut

Článek nebo jeho části je možné sdílet v nezměněné podobě, pokud k němu budou připojené: zdroje, aktivní odkaz na náš web www.archanamori-nce.cz a tento dodatek. Děkujeme!

Sdílej:Share on Facebook